Capelle aan den IJssel

Participatieavond De Blinkert

De plannen voor het terrein van zwembad De Blinkert krijgen ‘handen en voeten’, met een prachtig ontwerp voor 180 woningen. Zoals beloofd houden wij u op de hoogte. Wilt u meepraten over het ontwerp? Op woensdag 16 juni om 19:30 uur kunt u meedoen aan een digitale Informatie/participatie-bijeenkomst.

  •  U kunt zich aanmelden op https://www.buitenthuis-deblinkert.nl/. Hier vindt u ook de eerste nieuwsbrief. Hieronder leest u wat wethouder Stadsontwikkeling, Bouwen en Mobiliteit, Maarten Struijvenberg, in de nieuwsbrief schrijft.

  • "De Blinkert was zo verouderd, dat de Capellenaren echt een mooi, nieuw zwembad verdienden: Aquapelle, een prachtig complex. Dat bood kansen om op de oude plek woningen te bouwen. Die hebben we hier immers hard nodig, in alle soorten en maten: koop, sociale huur en vrije sector huur. Dus ga je als gemeente eerst een gebiedspaspoort’ opstellen. Daarin zet je op papier wat je ideeën, wensen en eisen zijn voor het gebied. Natuurlijk nemen we ook de dingen mee die wijkbewoners ons, tijdens een aantal bijeenkomsten, hebben verteld. Zij wonen er, dus zij weten heel goed wat er nodig is in hun wijk. Op basis van zo’n gebiedspaspoort kunnen projectontwikkelaars hun voorstellen inleveren, compleet met goede tekeningen en dergelijke. Vijf projectontwikkelaars dienden voor het oude zwembadterrein zo’n voorstel in. En de keuze viel op Van Wijnen. Hun plannen sloten het beste aan bij het gebiedspaspoort. Nu moeten de details van dat ontwerp verder uitgewerkt worden. Dat gaat wéér in overleg met de wijkbewoners. Daarvoor organiseren we zogenoemde ‘participatiebijeenkomsten’. De eerste is op 16 juni 2021. In zo’n participatiebijeenkomst kan iedereen zijn mening geven. Het is natuurlijk onmogelijk om het iederéén altijd helemaal naar de zin te maken. Maar dan leggen we ook uit waaróm sommige dingen niet kunnen. Het is belangrijk dat je, als gemeente, de omwonenden en toekomstige bewoners van BuitenThuis De Blinkert serieus neemt. Het is ten slotte hún plek.".