Capelle aan den IJssel

Samenwerking ontwikkeling Meeuwensingel gestart

Vanmiddag heeft de gemeente Capelle aan den IJssel samen met BLICK, RVKO, PCPO, Havensteder, Stebru en Stevast Baas & Groen een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling aan de Meeuwensingel. Samen onderzoeken zij de haalbaarheid van de herontwikkeling van het gebied met als basis het gebiedspaspoort uit 2017. Op de Meeuwensingel kunnen straks circa 170 woningen en maatschappelijke- en commerciële ruimten worden gebouwd.

Gezien de bijzondere eigendomsverhoudingen in het gebied en de diverse wensen van partijen zijn de wederzijdse intenties, kaders en randvoorwaarden vastgelegd in een intentieovereenkomst. ‘Een mooie stap naar een nieuwe fase’, aldus wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling.

Haalbaarheidsonderzoek

De komende maanden wordt een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar de herontwikkeling Meeuwensingel. Hierbij wordt gekeken naar de mogelijkheden voor een parkachtig groen gebied met appartementen en woningen waaronder 25 sociale huurwoningen, nieuwbouw voor de basisscholen De Horizon en De Klim-Op, een uitbreiding voor de Montessorischool Capelle en verschillende voorzieningen voor de wijk. Ook worden de mogelijkheden voor een ‘huis van de wijk’ onderzocht.

De ligging van de projectlocatie is gewild. Een plek die direct grenst aan het stadshart van Capelle en op een steenworp afstand van de Hollandsche IJssel. De bouw van de woningen, commerciële ruimten en de scholen start naar verwachting in 2023. 

Lees meer op de projectpagina www.capellebouwtaandestad.nl/meeuwensingel