Capelle aan den IJssel

Start herontwikkeling Mient-Midden

Afgelopen vrijdag hebben de gemeente Capelle aan den IJssel en de Capelse ontwikkelaar Puka Projectontwikkeling beide hun handtekening onder de overeenkomst gezet om te kunnen starten met de ontwikkeling van Mient-Midden.

In het plan voor het oude bedrijfsterrein in het centrum van Capelle zitten 28 woningen en 46 appartementen. Naar verwachting start de bouw in 2022 en worden de woningen in 2024 opgeleverd.

Wandelingen door het gebied

Het gebiedspaspoort De Mient werd al in 2016 vastgesteld door de gemeenteraad. Hiermee werden initiatiefnemers uitgenodigd om plannen te bedenken voor het gebied. Vorige week organiseerde ontwikkelaar Puka een wandeling door het gebied voor raadsleden op uitnodiging van wethouder Maarten Struijvenberg.

“De Mient is een speciaal gebied in Capelle. Met de plannen realiseren we weer een aantal nieuwe woningen waar zo ontzettend veel behoefte aan is. We sluiten met de plannen ook aan bij het gebied en geven het op deze manier het industriële karakter dat zo goed past”, aldus wethouder Struijvenberg. In december dit jaar worden er wandelingen voor omwonenden georganiseerd. Tijdens deze wandelingen krijgen zij meer te horen over de plannen van zowel de architect als van de ontwikkelaar. Bij de wandeling wordt rekening gehouden met de dan geldende coronamaatregelen.

“De gemeente Capelle maakt woonbeleid met visie en lef. Dat maakt het een enorm leuke uitdaging om dit soort projecten te realiseren. Met dit plan geven we een passend antwoord op de grote vraag naar kwalitatief hoogwaardige woningen in deze regio.”, aldus Anton van der Heiden, eigenaar Puka Projectontwikkeling.

Participatietraject

Eind 2019 organiseerde de ontwikkelaar al een eerste bijeenkomst voor Capellenaren waar het voorstel gepresenteerd werd. De reacties op het plan gingen destijds over het hoogteaccent, de woningtypen en verkeersbewegingen. Met de inbreng van bewoners is het plan verder uitgewerkt. Deze plannen zijn in juli en december 2020 toegelicht tijdens digitale bijeenkomsten. 

Lees meer op de projectpagina: www.capellebouwtaandestad.nl/mientmidden.