Capelle aan den IJssel

Start bouw woningen op hoek Capelseweg Bermweg

Wethouder Eric Faassen mocht woensdagmiddag 24 mei de eerste paal slaan van nieuwbouwproject Boss. Het is de start van een langverwachte aanpassing van het gebied, die de leefbaarheid op de hoek van de Capelseweg en de Bermweg vergroot.

Kopers van Boss hadden woensdagmiddag reden voor een feestje, want wethouder Eric Faassen kwam op het bouwterrein de eerste paal slaan. Het is de start van de woningbouw op de hoek van de Capelseweg en de Bermweg. Het project ligt aan één van de belangrijkste wegen van Capelle aan den IJssel en vlakbij het Schollebos. Er worden in totaal 38 nieuwbouwwoningen gebouwd.

Wethouder Faassen over het project: ‘’We zijn in Capelle hard bezig om de woningnood enigszins te verlichten. Dit doen we door zoveel als mogelijk samen met bewoners te kijken naar strategische plekken, die in positieve en kwalitatieve zin kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van de stad. Het kruispunt Capelseweg/Bermweg heeft geen aantrekkelijke uitstraling meer. De herontwikkeling van deze locatie zorgt voor een kwaliteitsimpuls als entree van de stad en draagt bij aan de woningvoorraad voor onder andere starters, senioren en volwassenen met uitwonende kinderen. Hiermee levert ‘Wonen als een Boss’ een grote opwaardering voor de omgeving, wijk en de stad.”

Boss bestaat uit zestien rijtjeswoningen, vier half vrijstaande woningen, één villa en zeventien appartementen. De woonoppervlaktes lopen van 60 vierkante meter tot maar liefst 189 vierkante meter. Dit brengt tevens een mooie mix van nieuwe bewoners met zich mee: de een wil er een gezin stichten, de ander komt er om van zijn oude dag te genieten.

Twan Mahler, eigenaar van Mahler Vastgoed Ontwikkeling, snapt heel goed waarom de woningen een jaar geleden snel waren uitverkocht: “Genieten is makkelijk op deze plek, daarom vonden wij deze locatie zo aantrekkelijk om te ontwikkelen. Het Schollebos ligt op loopafstand van de woningen. Hier vind je uitgestrekte wandel- en fietspaden tussen al het groen. Aan de andere kant ben je zo in het vernieuwde winkelcentrum De Koperwiek en het Alexandrium.”

De eerste woningen worden waarschijnlijk in het derde kwartaal van volgend jaar opgeleverd. Meer informatie over Boss staat op de projectpagina van deze website.