Capelle aan den IJssel

Update: onderzoeken

Het Ing pand aan de Kerklaan 450 wordt binnenkort verlaten door de huidige huurder de ING. De eigenaar van dit pand wil hier dit gebied graag herontwikkelen. De eigenaar heeft vorig jaar onderzocht of ze het pand een nieuwe bestemming kunnen geven en heeft geconcludeerd dat dit niet rendabel is.

Omdat veel omwonenden en ook de gemeenteraad hier vraagtekens bij hadden is een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor behoud van het gebouw. Dit onderzoek is uitgevoerd door Bureau De Ruimte, een bureau dat eerder het lastig te transformeren pand heeft weten te behouden, dit betrof pakhuis Noorderhaven in Zuphen. 

De rapportages van dit onderzoek zijn te downloaden op www.capellebouwtaandestad.nl/kerklaan450 Bureau De Ruimte concludeert in haar onderzoek het niet rendabel is om woningen in het pand te realiseren of het pand te behouden als kantoorpand. Een alternatief voor de invulling van het pand zou een mix van functies kunnen zijn. De uitwerking hiervan, in het rapport ‘de leeuw van Capelle’ genaamd, lijkt in eerste instantie haalbaarder, maar gezien de vele ‘dilemma’s’ die hier spelen wordt geconcludeerd dat het niet vanzelfsprekend is dat het pand hiermee behouden kan blijven.