Capelle aan den IJssel

Amandelpark krijgt kwaliteitsimpuls

Het Amandelpark ligt op een steenworp afstand van het centrum van Capelle aan den IJssel. Toch is het bij veel Capellenaren onbekend en heeft het een ongezellige uitstraling. Een flinke make-over moet hier verandering in brengen. Daarmee wordt het Amandelpark een aantrekkelijk en toegankelijk stadspark.

Groen is belangrijk voor Capelle aan den IJssel. Door het Amandelpark op te knappen en beter bereikbaar te maken, krijgt Capelle er een mooi stadspark bij. 

Dit gaat er gebeuren

Om van het Amandelpark een mooi stadspark te maken, komt er een nieuw fietspad. Dit fietspad verbindt het park met de scholen aan de Alkenlaan en Peilkaanweg, het Schollebos en Schollevaar. Ook komt er een wandelpad naar het Amandelpark vanaf winkelcentrum De Koperwiek en het metrostation. Het wandelpad loopt door tot aan de Fluiterlaan aan de andere kant van het park. Langs het pad komen planten.

Bewoners en bezoekers van woonzorgcentrum d'Amandelhof kunnen straks zo het park in lopen. Onder de metrobaan komt een strook kunstgras met beweegtoestellen voor ouderen en tafeltennistafels. In dit deel komen ook speeltoestellen voor kinderen en een picknicktafel. Overal in het park komen groene plekken om uit te rusten of elkaar te ontmoeten. Ook komt er een plantentuin en een open veld voor activiteiten. Ten slotte komt er in het Amandelpark een Anjerperkje, een herdenkingsplek voor veteranen.

Meer informatie

Meer informatie over de make-over van het Amandelpark staat op www.capellebouwtaandestad.nl/project/kwaliteitsverbetering-amandelpark.

(De schets van het toekomstige Amandelpark is van Martijn Al Landschapsarchitect en Bart Bordes Stedenbouw)