Capelle aan den IJssel

Geluidshinderactie op Algeraweg door handhaving en politie

Handhavers van gemeente Capelle aan den IJssel hebben vrijdagavond 1 juli samen met de politie motoren en auto’s gecontroleerd op geluidshinder. De actie vond plaats bij de Algerabrug op de Algeraweg.

Passerende motorrijders en automobilisten werden gecontroleerd of hun voertuigen het maximale geluidsniveau niet overschreden. Zes auto’s en één motor kwamen niet door de meting. De hoogste overschrijding tijdens de controle bedroeg 119 decibel (dB), terwijl maximaal 76 dB is toegestaan.

“Geluidsoverlast is een ergernis voor veel mensen. Om dit aan te pakken voeren we in Capelle deze zomermaanden, samen met de politie, metingen uit naar geluid bij motoren en auto's”, aldus wethouder Marc Wilson. Hij was namens de gemeente bij de geluidshinderactie aanwezig. Zes auto’s en één motor kwamen niet door de meting. De eigenaren hebben een wacht op keuren signaal (WOK melding) gekregen. Dit houdt in dat er niet meer met het voertuig gereden mag worden, totdat deze is gekeurd door de RDW. De eigenaar van het voertuig moet daarvoor eerst de auto of motor weer in de originele staat terugbrengen. De hoogste overschrijding tijdens de controle bedroeg 119 decibel (dB), terwijl maximaal 76 dB is toegestaan.

Geluidsoverlast omwonenden

Aanleiding van de actie is de geluidsoverlast die omwonenden van de Algeraweg ervaren van het verkeer. In de ‘Projectgroep Leefbaarheidsaanpak Algeracorridor snelheid en verkeersgedrag Capelle aan den IJssel’ zijn verschillende bewonersorganisaties vertegenwoordigd. Samen met de projectgroep werkt de gemeente aan het verbeteren van de leefbaarheid rondom de Algeraweg. Een van de afgesproken maatregelen is een controle op geluidshinder. De actie is aangekondigd met gele borden. Tijdens de zomermaanden zijn er mogelijk meer geluidshindercontroles op de Algeraweg.