Capelle bouwt aan de stad
Onderhoud bomen

We zijn weer begonnen met het boomonderhoud in Capelle

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel

De komende periode kan het zijn dat je een aannemer in opdracht van de gemeente weer druk bezig ziet met snoeigereedschap in de hand. De gemeente Capelle aan den IJssel is namelijk weer gestart met het jaarlijkse boomonderhoud. Dit doen we om onze stad groen, veilig en leefbaar te houden. Bomen spelen een belangrijke rol in het stadsbeeld en dragen bij aan een prettige leefomgeving. Ze zorgen voor schaduw, frisse lucht en een plek voor dieren.

Gezonde en veilige bomen

Het onderhoud van de bomen is niet alleen belangrijk voor hun groeiontwikkeling, maar ook voor de veiligheid. We snoeien bomen om te voorkomen dat takken gevaarlijke situaties veroorzaken, bijvoorbeeld door overlast voor het verkeer of bij stormschade. Ook begeleiden we jonge bomen, zodat ze goed kunnen groeien.

Natuurlijk onderzoeken we voordat we aan de slag gaan altijd of er geen dieren in de bomen leven.

Verschillende werkzaamheden

Het onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. Dit kan gaan om het snoeien van takken, het beveiligen van zichtbaar zwakke plekken in de boom, of het verwijderen van zieke of dode bomen. Waar mogelijk planten we altijd een nieuwe boom terug, zodat Capelle groen blijft. Over het algemeen merk je er niet zoveel van als we de bomen onderhouden, maar het kans soms zijn dat je een beetje geluidshinder ondervindt tijdens het zagen.

Meer weten?

Wil je meer weten over ons bomenonderhoud of heb je een vraag? Bezoek onze pagina Boomonderhoud. Samen zorgen we ervoor dat Capelle een mooie, groene en veilige stad blijft!

Groenonderhoud

Onderhoud bomen

Door: Gemeente Capelle aan den IJssel