Capelle aan den IJssel

Eerste intelligente verkeerslichten staan aan

Wethouder Rik van Woudenberg sloot symbolisch de eerste intelligente verkeerslichten aan op de Hoofdweg. Deze verkeerslichten zijn de eerste in een reeks van zes kruispunten waar we in de komende maanden de verkeersregelinstallatie vervangen.

Vandaag sloot wethouder Rik van Woudenberg symbolisch de eerste intelligente verkeerslichten aan op de Hoofdweg. Deze verkeerslichten zijn de eerste in een reeks van zes kruispunten waar we in de komende maanden de verkeersregelinstallatie vervangen. Intelligente verkeerslichten zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer. Hiermee werkt de gemeente Capelle aan den IJssel aan de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad.

Knap staaltje werk

Wethouder Rik van Woudenberg vindt het een knap staaltje werk: “Ik heb er bewondering voor hoe deze mensen met deze weersomstandigheden aan het werk zijn. Het is een hele operatie en dat in negen dagen tijd.” Voor de weggebruikers geeft het werk nu een beetje overlast. Maar straks gaan zij merken dat het licht sneller op groen gaat als er geen verkeer van de zijwegen komt. Ze kunnen dan makkelijker doorrijden. Dit zorgt ook voor meer verkeersveiligheid en een betere luchtkwaliteit door minder CO2-uitstoot. Een win-win-win-situatie.”

22 januari op de Abram van Rijckevorselweg

Tot half maart 2024 worden in totaal op zes kruispunten de verkeerslichten vervangen. Vanaf 22 januari gaan we verder met het kruispunt op de Abram van Rijckevorselweg / Couwenhoekseweg en het tweede kruispunt op de Hoofdweg / Molenbaan. De vervanging per kruispunt duurt twee tot drie weken. Het werk is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Voor meer informatie op www.capellebouwtaandestad.nl/project/verkeerslichten